Παθήσεις Κόλπου


Μιλώντας ως γυναίκα προς γυναίκαΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Η χαλάρωση του κόλπου αποτελεί για εκατομμύρια γυναίκες ανά τον κόσμο μια δυσάρεστη κατάσταση, καθώς πολλές γυναίκες διστάζουν να μοιραστούν το πρόβλημά τους, αφενός γιατί πρόκειται για ένα θέμα απόλυτα "ιδιωτικό" και αφετέρου πιθανόν και να μην γνωρίζουν ότι υπάρχει θεραπεία.

Οι γυναίκες πρέπει να νιώθουν καλά με τον εαυτό τους και το σώμα τους. Ο τρόπος που αντιλαμβάνεται μια γυναίκα το σώμα της και τον εαυτό της παίζει σημαντικότατο ρόλο τόσο στον ψυχισμό της όσο και στις κοινωνικές της δραστηριότητες, κυρίως όμως στις πιο ιδιαίτερες και προσωπικές της στιγμές.

Η κολπική χαλάρωση δεν είναι κάτι που έρχεται μόνο με τα χρόνια. Οπωσδήποτε η διαδικασία της γήρανσης αποτελεί έναν επιβαρυντικό παράγοντα αλλά δεν είναι ο μόνος. Ένας φυσιολογικός τοκετός, η εμμηνόπαυση και οι ορμονικές διαταραχές μπορεί να οδηγήσουν σε κολπική χαλάρωση, με άμεσο αντίκτυπο τις περισσότερες φορές δυστοκία και δυσλειτουργία στην σεξουαλική επιθυμία και απόλαυση.

Μερικοί επιπλέον επιβαρυντικοί παράγοντες για την κολπική χαλάρωση είναι το κάπνισμα, η έλλειψη σωματικής άσκησης, η απότομη αυξομείωση βάρους καθώς και η μακροχρόνια άρση βαρέων αντικειμένων.