Συχνές ερωτήσεις για τη LASER θεραπεία κολπικής αναζωογόνησης


 

 
1Τι είναι η θεραπεία κολπικής αναζωογόνησης;
Η αναζωογόνηση του κόλπου είναι μια μη επεμβατική θεραπεία η οποία εφαρμόζεται στα εξειδικευμένα ιατρεία ΙQ Vaginal Rejuvenation και περιλαμβάνει σύσφιξη των εσωτερικών και εξωτερικών μυών και δομών του κόλπου με στόχο την αποκατάσταση συμπτωμάτων κολπικής ατροφίας, επίλυση προβλημάτων που προέκυψαν εξαιτίας της πυελικής χαλάρωσης και αντιμετώπιση σεξουαλικής δυσλειτουργίας και ενίσχυση σεξουαλικής ικανοποίησης.
2Ποια είναι τα συμπτώματα της κολπικής χαλάρωσης;
Τα συμπτώματα της κολπικής χαλάρωσης ποικίλουν καθώς δεν περιορίζονται μόνο σε μια δυσλειτουργία του κόλπου και των μυών του. Εν προκειμένω, στην λύση της LASER θεραπείας κολπικής Αναζωογόνησης και Σύσφιξης μπορούν να ανατρέξουν γυναίκες που παρουσιάζουν μια ήπια χαλάρωση που ακόμα δεν χρειάζεται χειρουργείο, γυναίκες που παρουσιάζουν επαναλαμβανόμενες αιδοιοκολπίτιδες μυκητιασιακές. Παράλληλα, η LASER θεραπεία κολπικής Αναζωογόνησης και σύσφιξης ενδείκνυται για τις γυναίκες που μετά την εμμηνόπαυση εμφανίζουν κολπική ατροφία, ή για εκείνες τις γυναίκες που παρουσιάζουν κολπική ατροφία μετά από φαρμακευτική εμμηνόπαυση (πχ καρκίνος του μαστού) καθώς και για όλες εκείνες τις γυναίκες που εμφανίζουν έλλειψη σεξουαλικής ευχαρίστησης κατά τη διάρκεια του σεξ λόγω πόνου ή ξηρότητας ή αδυναμία κορύφωσης.
3Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να υποβληθεί μια γυναίκα στην επέμβαση;
Η θεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί και σε μια νεαρή κοπέλα ακόμα και στην εφηβική ηλικία αν υπάρχει σεξουαλική δραστηριότητα και συγκεκριμένες ενδείξεις όπως επαναλαμβανόμενες αιδιοκολπίτιδες μυκητιασιακές.
4Πόσες εφαρμογές χρειάζονται;
Η θεραπεία LASER κολπικής αναζωογόνησης και σύσφιξης ολοκληρώνεται σε 3 εφαρμογές σε διάστημα 2 μηνών με μεσοδιαστήματα 1 μήνα ενδιάμεσα των εφαρμογών.
5Είναι επικίνδυνο;
Όχι, είναι μια απολύτως ασφαλής διαδικασία.
6Υπάρχουν παρενέργειες;
Όχι. Η μέθοδος LASER κολπικής αναζωογόωνησης είναι μια ασφαλής , ανώδυνη μη επεμβατική μέθοδος χωρίς παρενέργειες. Ενδεχομένως όμως, να υπάρξει μια μικρή αύξηση των κολπικών υγρών μετά την εφαρμογή μικρής διάρκειας.
7Μπορούν όλες οι γυναίκες να υποβληθούν στην LASER θεραπεία κολπικής Αναζωογόνησης;
Παρά το γεγονός ότι η LASER θεραπεία κολπικής Αναζωογόνησης είναι μια μη επεμβατική, ασφαλής και αναίμακτη μέθοδος υπάρχουν αντενδείξεις που λειτουργούν ανασταλτικά στην υποβολή της θεραπείας όπως καρκίνος τραχήλου μήτρας, καρκίνος ενδομητρίου, καρκίνος κατώτερου πυελικού συστήματος. Παράλληλα, γυναίκες που έχουν υποβληθεί σε ακτινοβολία στην περιοχή δεν επιτρέπεται να υποβληθούν στην LASER θεραπεία κολπικής Αναζωογόνησης και Σύσφιξης. Η χρήση αντιθρομβωτικών φαρμάκων, μια μη φυσιολογική κυτταρολογική εξέταση, εμμηνόρροια , κολπική αιμοραγία χωρίς διάγνωση καθώς λοιμώξεις και βλάβες στην περιοχή εφαρμογής αποτελούν μερικές ακόμα αντενδείξεις.
8Χρειάζεται κάποια ειδική προετοιμασία;
Μια εβδομάδα πριν την εφαρμογή της LASER θεραπείας κολπικής Αναζωογόνησης και Σύσφιξης συστήνεται να προηγείται κολποσκόπηση, ενώ στην περίπτωση που υπάρχει και ακράτεια ούρων τότε συστήνουμε να προηγηθεί και ουροδυναμικός έλεγχος, ώστε να διαπιστώσουμε το επίπεδο ακράτειας ούρων της ασθενούς.
9Πονάει;
Όχι. Η LASER θεραπεία κολπικής Αναζωογόνησης και Σύσφιξης είναι ανώδυνη καθώς εφαρμόζεται το τοπικά αναισθητική κρέμα πριν την εφαρμογή της.
10Πόσο χρόνο διαρκεί η θεραπεία;
Η διάρκεια της θεραπείας δεν ξεπερνάει τα 30 λεπτά.
11Υπάρχει χρόνος αποθεραπείας;
Η LASER θεραπεία κολπικής Αναζωογόνησης είναι μια γρήγορη και αποτελεσματική θεραπεία και δεν υπάρχει χρόνος αποθεραπείας. Η διαδικασία είναι τόσο ανώδυνη και χωρίς παρενέργειες που ουσιαστικά μετά το τέλος της εφαρμογής, ντύνεστε και φεύγετε! Μπορείτε να επιστρέψετε άμεσα στα καθήκοντα και στις δραστηριότητές σας.
12Πότε φαίνονται τα πρώτα αποτελέσματα;
Τα αποτελέσματα γίνονται αισθητά από την πρώτη κιόλας εφαρμογή και κλιμακώνονται σταδιακά. Μετά το τέλος και της τελευταίας εφαρμογής έχει αλλάξει εντελώς η αίσθηση του κόλπου, μειώνεται το επίπεδο ακράτειας ούρων-ανάλογα με το βαθμό ακράτειας που παρουσίαζε η ασθενής. Συν τω χρόνω, βελτιώνεται σημαντικά και η σεξουαλική σας ζωή καθώς επαναφέρεται η σφριγηλότητα του κόλπου, αυξάνεται η libido καθώς και η επίτευξη οργασμού.
13Πότε μπορώ να επιστρέψω στην σεξουαλική δραστηριότητα;
Η επιστροφή στις σεξουαλική δραστηριότητα συνίσταται στις 2 εβδομάδες μετά και την τελευταία εφαρμογή. Ωστόσο, μπορείτε να απολαμβάνεται τον έρωτα ενδιάμεσα στις εφαρμογές με προσοχή.
14Ποιος είναι ο χρόνος διάρκειας του αποτελέσματος;
Μετά τον πρώτο κύκλο θεραπειών (η θεραπεία ολοκληρώνεται σε 3 εφαρμογές) η θεραπεία συνίσταται να επαναλαμβάνεται μια φορά κάθε έτος. Η επανάληψη της θεραπείας αφορά μια και μόνο εφαρμογή η οποία έχει στόχο την συντήρηση και τη μακροβιότητα του αποτελέσματος.
15Σχεδιάζω να κάνω παιδί μπορών να κάνω τη θεραπεία;
Σε αυτήν την περίπτωση προτείνουμε να συμβουλευτείτε τον γυναικολόγο των εξειδικευμένων ιατρείων Vaginal Rejuvanation, να κουβεντιάσετε μαζί του, να αξιολογήσει το ιστορικό σας και στη συνέχεια να αποφανθεί εάν στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή αποτελείτε κατάλληλη υποψήφια για την LASER θεραπεία κολπικής Αναζωογόνησης και σύσφιξής.
16Ποια είναι τα οφέλη από την κολπική αναζωογόνηση που προσφέρουν τα εξειδικευμένα Ιατρεία IQ Vaginal Rejuvenation;
Η LASER θεραπεία κολπικής Αναζωογόνησης και Σύσφιξης που προσφέρουμε στα εξειδικευμένα ιατρεία μας σας αλλάζει την ζωή. Η εν λόγω θεραπεία λειτουργεί ευεργετικά στην ψυχολογία, στην καθημερινότητα καθώς και στις πιο προσωπικές στιγμές των γυναικών που την εφάρμοσαν. Μέσω της LASER θεραπείας κολπικής Αναζωογόνησης και Σύσφιξής αποκαθίσταται η νεανική εμφάνιση στην περιοχή του κόλπου, ενισχύεται ο κολπικός μυϊκός τόνος, η σύσφιξη και ο έλεγχος (περίπτωση ακράτειας ουρών), βελτιώνεται η σεξουαλική απόλαυση και ικανοποίηση.
17Πώς το LASER Edge One βελτιώνει τη σεξουαλική σας ζωή
Η LASER θεραπεία κολπικής Αναζωογόνησης και Σύσφιξης βελτιώνει σημαντικά την σεξουαλική σας ζωή, καθώς δίνει λύση στα προβλήματα του κόλπου που μοιραία οδηγούν πολλές σε σεξουαλική δυσλειτουργία. Εν συντομία η LASER θεραπεία κολπικής Αναζωογόνησης και Σύσφιξης:
  • Συσφίγγει τον κόλπο
  • Αυξάνει την αίσθηση στην περιοχή κατά τη διάρκεια του σεξ
  • Διεγείρει την σεξουαλική κορύφωση
  • Βελτιώνει την ανταπόκριση του κολπικού ιστού
  • Αυξάνει τη φυσιολογική λίπανση του κόλπου
  • Μεγαλώνει την αυτοπεποίθηση
Η θεραπεία διαρκεί λίγο, είναι ανώδυνη, απαιτεί ελάχιστο προγραμματισμό και μηδενικό χρόνο αποθεραπείας. Μοιάζει πολύ με τη διαδικασία αποτρίχωσης με LASER ή άλλες δερματολογικές θεραπείες που χρησιμοποιούν LASER.